Rock News

Puscifer: Despre modul de lucru pentru noul album, „Existential Reckoning”

Maynard James Keenan și Carina Round povestesc despre procesul de compoziție pentru disc, dezvăluind că primul care s-a apucat de lucru a fost colegul lor, Mat Mitchell.

Noul album semnat Puscifer, „Existential Reckoning”, a ajuns deja la urechile fanilor – după câteva luni de așteptare tensionată datorată singleurilor extrase de pe disc în avans. În ciuda lansării recente (sau poate chiar datorită acesteia), curiozitatea despre material ne-a crescut în loc să scadă. Astfel, când am găsit interviul acordat de Maynard James Keenan și Carina Round pentru Metal Hammer, nu ne-am putut abține să împărtășim cu tine informațiile oferite de muzicieni.

Keenan a mărturisit că cel care s-a apucat cu un nivel incredibil de entuziasm să lucreze la noul material a fost producătorul și chitaristul Mat Mitchell – acum vreo patru ani și jumătate chiar. „În perioada în care terminam turneul de promovare a albumului «Money Shot» (n.r. 2015), el începuse deja să pună la punct un folder de mici piese noi,” a declarat Maynard. „În 2016, 2017, 2018, am ascultat câte puțin, dar abia pe la începutul lui 2019 am spus «Okay, o să mă bag și o să aleg câteva la care să ne putem apuca de lucru»”.

Carina completează prin dezvăluirea modului de lucru general, mărturisind că, la început, toți trei (ea, Keenan și Mitchell) lucrează separat. „Studioul la care lucrăm eu și Mat este aici, în LA, și cel al lui Maynard este, în cea mai mare parte, în Arizona. Așa că eu lucrez la studio cu Mat, dar în camere diferite, făcându-ne fiecare treaba noastră și, din când în când, mergem în Arizona,” povestește ea.

Unul dintre lucrurile asupra cărora cei doi cad de acord este faptul că apartenența la Puscifer este o experiență plăcută, chiar distractivă. „Cred că este foarte tare,” spune Keenan, „pentru că avem cu toții problemele noastre de control – toți artiștii le au – dar simt că am găsit un echilibru pentru a ceda controlul și a ne înscrie, pur și simplu, pentru drum”.

Foto: Instagram, Puscifer