Rock News

Gene Simmons (Kiss) susține că industria înregistrărilor este moartă pentru artiștii noi

„Există atât de mult talent incredibil în lume, care nu va primi niciodată o șansă,” a declarat Simmons.

Este deja un adevăr universal - suntem, cu toții, conștienți că tinerele talente duc o luptă grea pentru a atinge succesul în industria muzicală. După părerea lui Gene Simmons, industria înregistrărilor „este moartă pentru noii artiști”, muzicianul susținând într-un interviu acordat pentru emisiunea lui Larry King și preluat de Blabbermouth că a devenit imposibil pentru casele de discuri să facă bani.

„Există atât de mult talent incredibil în lume, care nu va primi niciodată o șansă,” a declarat Simmons. „Acum, în spiritul vremurilor, se gândesc «Okay, industria muzicală. Mă duc la X Factor sau la Vocea și cânt, apoi voi avea o carieră». Nu au nici cea mai vagă idee ce înseamnă asta. Cealaltă chestie este că e imposibil pentru casele de discuri să facă bani,” a continuat el. Ca exemplu, artistul a oferit povestea fiicei sale, care scrie cântece descărcate de milioane de ori de pe Spotify, fără a face prea mulți bani.

„Industria înregistrărilor este moartă pentru artiștii noi,” susține Gene. „Rock-ul este mort. Ultima trupă rock incredibilă a fost Foo Fighters, iar asta a fost acum douăzeci de ani. Nu poți numi altă formație tare de rock pentru că nu îți poți câștiga existența,” a completat el.

Americanii de la Kiss mai au câteva concerte planificate pentru anul viitor, acestea făcând parte din turneul de adio al trupei, „End of the Road World Tour”.  Lista completă a spectacolelor planificate poate fi consultată pe siteul oficial al trupei – cel mai apropriat de noi este concertul ce va avea loc în Budapesta, pe data de 15 iulie.

Foto: Instagram, Gene Simmons