Rock News

Brann Dailor spune poveștile coverurilor incluse pe noul material Mastodon

Într-un interviu acordat pentru Metal Hammer, muzicianul a împărtășit cu fanii poveștile din spatele celor trei coveruri alese pentru lista de piese a albumului „Medium Rarities”.

Având în vedere că băieții de la Mastodon au lansat, în septembrie, discul „Medium Rarities”, a venit și momentul unei explicații pentru coverurile incluse. Într-un interviu acordat pentru publicația Metal Hammer, solistul Brann Dailor a vorbit despre cele trei cântece „adoptate” de la alte formații în repertoriul propriu.

Muzicienii și-au demonstrat talentul în a se adapta prin intermediul pieselor „Orion” (Metallica), „A Spoonful Weighs A Ton” (Flaming Lips) și „A Commotion” (Feist).

Despre coverul făcut după Metallica, Dailor spune că au existat doi factori care au influențat alegerea piesei „Orion” – în primul rând, nu are părți vocale și, în al doilea rând, este unul dintre cântecele preferate din repertoriul Metallica ale solistului.

Cât despre piesa celor de la Feist, ideea a luat naștere în urma unei invitații primite de Mastodon pentru a participa la emisiunea BBC „Later… With Jools Holland”. „Am fost foarte entuziasmați că am fost invitați,” spune muzicianul. „Heavy metalul este împins sub preș în general, așa că de fiecare dată când suntem invitați la chestii de genul, avem senzația că nu este locul nostru, știi ce zic? Suntem ceva gen băieții ăia murdari din heavy metal. Dar... tipii de la Feist au venit la noi și ne-au spus că sunt fani înfocați. A fost o societate a admirației reciproce”. După spectacol, cele două grupuri au ieșit împreună și au stabilit un fel de schimb – Mastodon au decis să interpreteze „A Commotion” pentru Record Store Day, iar Feist au adaptat melodia „Black Tongue”.

Despre „A Spoonful Weighs A Ton”, Brann mărturisește că a fost înregistrată în aceeași sesiune de studio ca și „A Commotion”. Piesa adoptată din repertoriul celor de la Flaming Lips îi inspiră lui Dailor un sentiment de nostalgie, amintindu-i de un turneu în care a plecat cu Today Is The Day, și în care tipul care verifica sunetul pentru colegii de turneu, Neurosis, punea mereu piesa asta la verificare.

Toate cele trei coveruri pot fi ascultate mai jos.

Foto: Instagram, Mastodon, Jimmy Hubbard