Rock News

Ultimul concert al lui Eddie Van Halen este acum disponibil pe internet

Concertul final al legendarului chitarist, alaturi de Van Halen, a avut loc la Hollywood Bowl, în 2015.

Filmul din show-ul final al lui Eddie Van Halen cu Van Halen este acum disponibil pentru vizionare pe YouTube, cu sunet de la panoul de mixaj. Setul de 21 de melodii a fost încărcat pe platformă de utilizatorul Greg L, care a asortat filmările luate de eveniment din mai multe unghiuri cu sunetul de la pupitrul tehnic.

Concertul a avut loc pe 4 octombrie 2015 și a fost al doilea dintre cele două spectacole pe care Van Halen le-a avut la Hollywood Bowl, incheindu-si astfel turneul din acea vară. Turneul a fost al treilea lor de când s-a reunit cu solistul David Lee Roth, în 2007.

Eddie Van Halen, chitarist şi fondator Van Halen, a murit la 65 de ani, pe 6 octombrie in acest an.  În 2001 a fost diagnosticat cu cancer la limbă, iar un an mai târziu a fost declarat vindecat. Potrivit presei americane, el se lupta cu un cancer la gât de cinci ani, urmând tratamente în SUA şi Germania.

Format în 1972, Van Halen a vândut peste 56 de milioane de albume doar în Statele Unite. Zece dintre albumele de studio ale formației au devenit multiplatina. Unul a vândut mai mult de șase milioane de exemplare („5150” în 1986, cu Hagar pe voce); altul a vândut cinci milioane („Van Halen II” din 1979). Doua dintre ele au trecut de 10 milioane, obtinand statutul de „diamant” (debutul formației, „Van Halen”, din 1978 și „1984”, în anul din titlu).

Foto: Getty Images/ Guliver.