Rock News

Rob Halford povestește cum a scăpat de dependență

Artistul susține că a fost ca o plimbare prin Iad, însă a beneficiat de susținerea colegilor săi de trupă.

Autobiografia legendarului solist Rob Halford a ajuns pe mâniile fanilor luna trecută, iar poveștile incluse în volumul „Confess” au cauzat la fel de multe curiozități pe cât au satisfăcut. Într-un interviu acordat pentru publicația online Loudwire, muzicianul a povestit despre conflictul interior pe care l-a simțit legat de împărtășirea orientării sale sexuale cu publicul, dar și despre lupta purtată cu dependența.

„Când te ascunzi, îi protejezi pe toți înafară de tine,” spune Halford, „iar ăsta este modul în care s-au desfășurat lucrurile pentru mine mulți, mulți ani în Judas Priest, în primul rând pentru că iubesc trupa asta cu fiecare celulă din trupul meu și nu am vrut să fac ceva care să pericliteze ceea ce reprezentam ca trupă metal”. Melodia prin care artistul și-a comunicat propriul adevăr oricui a dorit să asculte este „Raw Deal” – un cântec extraordinar căruia fanii din comunitatea LGBTQA+, spune Rob, probabil i-au recunoscut mesajul.

Cât despre perioada sa de dependență, cântărețul povestește că devenise violent, deși nu îi stă în caracter. „Uneori este necesar să ți se spună,” mărturisește el. „Cred cu adevărat în intervenții, chiar dacă pot fi foarte intense. Mi s-a spus de multe ori. Este o călătorie prin Iad”. Colegii de trupă, povestește el, i-au fost alături. „A fost o expresie a iubirii lor extrem de frumoasă, nu-i așa?” spune el. „Am fost uimit când au intrat în camera mea și eram în pat cu o perfuzie în mână. Este o expresie completă a iubirii și a susținerii,” povestește el.

Întreaga poveste a vieții lui Rob poate fi citită în bibliografia lansată de artist – „Pot face asta o singură dată, așa că nu are sens să ascund nimic,” spune artistul.