Rock News

Nick Cave explică ce înseamnă libertatea pentru el

„Simt că dacă fac ceea ce simt și îmi ascult intuițiile, dacă renunț la nevoia de a controla rezultatele aduse de viață, lucrurile par să fie ok într-un final,” declară Nick.

La doi ani de la lansarea site-ului The Red Hand Files, o platformă prin care comunică direct cu fanii, solistul Nick Cave a abordat, după cum relatează NME, subiectul libertății. Unul dintre fanii săi și-a încercat norocul la comunicarea cu artistul, aducând în discuție unul dintre citatele Ninei Simone, care afirmă că „Libertatea înseamnă să nu ai nicio teamă”. La întrebarea „Cum te eliberezi de teamă?”, Cave a răspuns că libertatea, pentru el, este legată de abilitatea de a renunța la control.

„Libertatea, pentru mine, este abilitatea de a renunța la controlul asupra modului în care lucrurile vor evolua așa că, în retrospectivă, sunt de acord cu Nina Simone; înseamnă să nu ai teamă,” cugetă muzicianul.

Artistul continuă prin a declară că, pentru el, nu contează foarte tare ce se întâmplă, mai ales când ia în considerare diverse aspecte ale vieții sale, precum moartea fiului său, meditația și înaintarea în vârstă.

„Simt că dacă fac ceea ce simt și îmi ascult intuițiile, dacă renunț la nevoia de a controla rezultatele aduse de viață, lucrurile par să fie ok într-un final,” completează Nick.

În viața sa artistică, muzicianul are o altă definiție a libertății: „La nivel artistic, interpretez ce vreau să interpretez și spun ce îmi doresc să spun și las zarurile să cadă acolo unde or cădea. Ăsta este un fel de libertate,” continuă Cave.

Foto: Instagram, Nick Cave, Alain Bib