Rock News

Robert Smith spune că a petrecut anul acesta „terminând” noul album The Cure și un disc solo

După ce a dezvăluit pentru NME la începutul acestui an că trupa a lucrat din greu la „două albume noi și o oră de zgomot”, acum Smith a spus că a avut un an blocat in casa din cauza restricțiilor COVID, dar care l-a făcut foarte productiv.

Solistul The Cure a vorbit intr-un interviu de miercuri (9 septembrie) la BBC 6 Music despre noua colaborare cu Gorillaz. Robert Smith a povestit că Damon Albarn i-a trimis pentru prima dată melodia Gorilaz când era „în mijlocul finalizării unei piese mari de la sfârșitul albumului The Cure”.

Vorbind despre viața sa de-a lungul carantinei si autoizolarii, Smith a spus: „Îmi pare foarte rău pentru oamenii care aveau planuri anul acesta, a fost un dezastru. Din perspectiva mea, este minunat că am făcut atât de multe lucruri anul trecut. Anul acesta a fost - si inca nu e terminat - a fost complet ciudat.

„Întreaga noastră idee pentru anul acesta a fost într-adevăr să terminăm albumul pe care l-am început anul trecut, eu terminând albumul solo și, de asemenea, să termin digitalizarea deceniilor de lucruri pentru a realiza acest film cu Tim Pope despre istoria formației. Deci, de fapt, am beneficiat pentru că nu am fost distras, așa că am facut, de fapt, o mulțime de lucruri din ceea ce am vrut să fac".

Smith a vorbit despre albumul său solo de debut încă din 2001.