Rock News

Singura dată când Kurt Cobain și Courtney Love au cântat împreună pe scenă

Kurt Cobain și Courtney Love era unul dintre cele mai cunoscute cupluri la începutul anilor '90, dar ocaziile in care cei doi au cantat împreună pe scenă au fost rare - atât de rare încât s-a întâmplat o singură dată.

Bucati audio din spectacol din septembrie 1993 de la Club Lingerie din Los Angeles a circulat online din 2007, dar a reapărut recent prin Louder Sound.

Apariția lor a fost cu ocazia unui concert caritabil, "Rock Against Rape", cuplul interpretând „Pennyroyal Tea”, de la albumul Nirvana "In Utero", cu Love vocea principala si „Where Did You Sleep Last Night?”, pe care fanii o vor recunoaște din MTV Unplugged Nirvana, filmat și înregistrat la doar două luni mai târziu.

Love a apărut inițial pe scenă fara Cobain, cantand „Doll Parts” și „Miss World” din albumul Hole "Live Through This", parte care nu face parte din înregistrarea de mai jos.

"Urmăriți cu atenție. Aceasta este prima și ultima dată când veți vedea că se întâmplă acest lucru", a spus Love mulțimii la inceputul melodiilor.

În ciuda faptului că Love l-a numit momentul lor „Sonny și Cher”, cuplul nu a mai urcat niciodata pe scena împreună. Cobain a murit la vârsta de 27 de ani, la 5 aprilie 1994.