Rock News

Brann Dailor (Mastodon): Despre temele abordate pe noul album al trupei sale

Muzicianul mărturisește că formația are deja prea mult material din care va trebui să aleagă ce va ajunge la urechile publicului.

Muzicienii de la Mastodon nu se lasă pe tânjeală, oricât de tare i-ar îndemna pandemia să facă exact asta. Cu un album complet deja pe drum, americanii nu ezită să își împărtășească progresul cu fanii, oferind informații despre material pe toate căile posibile. Într-un interviu acordat pentru publicația Revolver și preluat de cei de la Ultimate Guitar, toboșarul Brann Dailor a explicat că noul disc abordează un subiect delicat: moartea, în 2018, a managerului formației, Nick John.

„Bineînțeles, va fi o reprezentare fantastică pentru a masca adevărata emoție a situației, dar probabil se va concentra în jurul lui Nick John pentru că era prietenul nostru și l-am pierdut și nu merită mai puțin decât un album întreg de material care să se lege de moartea lui,” a declarat Dailor.

Moartea lui Nick a fost un eveniment neașteptat, în ciudat faptului că se lupta de multă vreme cu cancerul pancreatic.

Pe lângă decesul lui John, Dailor a mărturisit că formația abordează și subiectul pandemiei. „Este cea mai nebunească perioadă prin care am trecut ca omenire, cum să nu proiectezi asta în creația artistică? Ar fi imposibil de evitat,” completează el.

La momentul actual, spune Brann, Mastodon are prea mult material din care trebuie să aleagă, ceea ce înseamnă că americanii vor avea de luat câteva decizii dificile în viitorul apropiat.

Foto: Instagram, Mastodon, Jimmy Hubbard