Rock News

Artiștii reacționează la comentariile CEO-ului Spotify care crede că aceștia trebuie să scoată mai multe albume pentru a avea bani

Mike Protnoy, Sebastian Bach sau Dee Snider reactioneaza vis-a-vis de declaratiile CEO-ului Spotify, Daniel Ek, cel care intr-un interviu pentru Music Ally apara Spotify, acuzata ca plateste prea putini bani artistilor pentru drepturile de autor.

Ek a făcut noi comentarii controversate despre nemulțumirea publică a artiștilor pentru banii pe care îi primesc din streaming și despre modul în care consideră că pot crea un „angajament continuu cu fanii lor”.
CEO-ul ii indeamna pe artisti sa scoata mai multe albume, daca doresc sa aiba succes. El spune că „nu este suficient” pentru artiști să lanseze albume „la fiecare 3-4 ani”.

Unul dintre raspunsurile primite a fost de la Mike Portnoy, care a comentat:

„Ce nenorocit lacom ... este destul de grav că are miliarde, bazate pe furt și oferirea muzicii unui alt muzician ... dar acum sugerează că trebuie să facem MAI MULTA muzică pentru ca el să câștige mai mulți bani !!! F-Spotify și F-Daniel Ek".

Dee Snider a fost doar puțin mai puțin ostil în propriile comentarii pe social media:

„În timp ce tu (ascultătorul) beneficiezi și te bucuri de Spotify, acesta este o parte din ceea ce ucide un flux de venituri majore pentru artiști / creatori. Cantitatea de artiști „suficient de bogată” pentru a suporta această pierdere este de aproximativ 0001%. Soluția lui Daniel Ek este ca noi să scriem și să înregistrăm mai multe pe socoteala noastră ?! Fuck him!”

Sebastian Bach a preferat un ton mai sarcastic când l-a criticat pe Ek:
„Când acest tip va scoate singur un album, îl voi asculta cand imi va spune despre albumele mele.”

Foto: Getty Images/ Guliver.