Rock News

Jerry Cantrell: James Hetfield este cel mai mare frontman din metal

Chitaristul Alice In Chains, Jerry Cantrell, a lucrat cu multe nume mari: de la Ozzy la The Cult, până la Pearl Jam sau Danzig. Există totuși o singură persoană care îl reduce la statutul de fan înrăit: James Hetfield

Cantrell ii aduce un omagiu solistului Metallica, de ziua acestuia (3 august) și explică pentru Loudersound de ce va fi mereu idolul sau.

„În urmă cu mult timp, eu și Sean [Kinney, bateristul Alice In Chains] ne-am intalnit cu James Hetfield și Robert Trujillo pentru a face un spectacol caritabil în Los Angeles.

James mi-a cerut să-i cânt "Them Bones" și "Would?" iar eu ma gandeam: "Chiar așa!". Așa că am făcut acele două melodii și apoi "Nothing Else Matters". A fost unul dintre cele mai tari lucruri pe care le-am făcut vreodată, în toată viața mea".

"Ceea ce il face pe James să fie atât de mare este prezența fizică. Nimeni altcineva nu cere același respect și atenție, fără să fie egoist sau egocentric”. (...)

"In cazul lui, este vorba despre muzică; totul despre distracție, sărbătoare și legătura cu fanii. Și asta pentru mine este într-adevăr o inspiratie. Mai ales că a făcut acest lucru atât de mult timp și a fost în vârf atât de mult timp și continuă să caute un sens mai profund. De abia astept să văd ce face în continuare.

A pornit din underground și l-a adus in fata tuturor. Metallica este uriașa pentru mine și pentru orice trupă de hard rock sau metal.

Va intra în istorie ca un star rock? Este deja - este nașul, omule!".


În 2006, Alice In Chains l-a avut invitat special pe James Hetfield în concertul de la Rock Am Ring. Mulțumită unui fan, avem înregistrarea mai jos:



Foto: Getty Images/ Guliver.