Rock News

Steel Panther plănuiesc să lanseze un EP la începutul lui 2021

Artiștii au decis că EP-urile sunt o soluție ideală pentru modul în consumăm muzica în ziua de astăzi, iar percuționistul Stix Zadinia nu ezită să ne spună motivele.

Toboșarul celor de la Steel Panther, Stix Zadinia, a confirmat într-un interviu acordat pentru Dr. Gong’s Drumcast și preluat de cei de la Ultimate Guitar, că trupa lucrează din greu la material nou. Muzicienii sunt deja pregătiți cu „opt-nouă” melodii, care vor fi incluse pe coloana sonoră a filmului pe care îl pun la cale. Acesta a fost primul interviu în care planul de a lansa o peliculă a fost menționat.

„Suntem în fazele incipiente de a lucra la un film despre Steel Panther,” a mărturisit Stix, completând că încă nu vrea să ofere prea multe detalii despre proiect.

Despre muzica nouă compusă de chitaristul Satchel, Zadinia s-a arătat la fel de entuziasmat: „Îmi doresc să vă pot spune măcar titlurile – sunt așa de tari,” spune el.

Trupa se află acum într-o perioadă intensă de compoziție, iar următorul material discografic pe care îl va împărtăși cu fanii se pare că va fi un EP, din varii motive. „Vorbim despre lansarea unui EP pentru că putem face asta mai rapid. Apoi putem lansa un alt EP mai repede. În loc să așteptăm atât de mult pentru a lansa ceva pe piață, o putem face într-un interval mai scurt de timp. De asemenea,” a continuat artistul, „simt că din cauza modului în care muzica este consumată în zilele noastre, există multe melodii de pe albume de câte zece piese cărora nu li se acordă atenție”.

Noul album de mici dimensiuni ar trebui să apară pe la începutul anului viitor, dacă totul merge bine – Stix a confirmat că Satchel deja a compus vreo opt-nouă piese.

Foto: Captură ecran Instagram, Steel Panther