Rock News

Noul album Mastodon ne aduce și o schimbare de stil

Adept al schimbării și al evoluției, chitaristul Bill Kelliher declară că nu vrea să păstreze aceeași formulă pentru toate discurile Mastodon.

Într-un interviu acordat pentru Tone Talk și preluat de publicația Metal Sucks (via UG), chitaristul Mastdon, Bill Kelliher, a declarat că direcția muzicală a formației se va schimba considerabil pe următorul album. Muzicianul mărturisește și că, atunci când compară albumul de debut al formației cu penultimele discuri lansate, parcă nici nu mai aude aceeași formație.

„Albumul la care lucrăm acum nu face excepție,” spune Bill. „Merge înainte, cumva facem o cotitură către următoarea etapă. Nu pot sta nemișcat în aceeași… ca AC/DC – o trupă fabuloasă – pe fiecare album au ajuns la un moment în care aveau aceeași formulă, trei acorduri – trei acorduri foarte tari”. Kelliher îi include în aceeași categorie și pe The Ramones și Slayer, clarificând că nu vrea să ajungă în stadiul descris.

Chitaristul susține că, deși unii dintre fani simt că trupa s-a „vândut”, pentru el contează faptul că formația evoluează. Chiar și la vârsta de cincizeci de ani, spune Bill, intenția este să compună ceva care să demonstreze creșterea, nu să se tatoneze. „Și simt că avem o mulțime de fani în așteptare care gândesc «Oh, abia aștept să văd ce vor face în continuare» pentru că ultimele noastre câteva discuri au fost…ne-am jucat”.

Cel mai recent LP al americanilor, „Emperor of Sand”, a apărut pe piață în 2017, fiind inclus pe listele anuale ale publicațiilor Revolver (poziția a treia în clasamentul „20 Best Albums of 2017”), Metal Hammer (primul loc în topul „100 Best Metal Albums of 2017”) și Rolling Stone (poziția a patra în clasamentul „20 Best Metal Albums of 2017”).

Foto: Instagram, Mastodon, @travis_shinn