Rock News

Jay Weinberg (Slipknot) vorbește despre sarcina de a-l înlocui pe Joey Jordison

Muzicianul povestește cum a abordat toată situația și mărturisește că încă învață câte ceva de la colegii de trupă în fiecare zi.

După cum probabil bănuiai și tu, nu e atât de ușor să devii toboșarul uneia dintre cele mai tari formații de metal din lume, și nici să trebuiască să iei locul unui muzician incredibil. În situația asta s-a aflat Jay Weinberg în anul 2013, când a trebuit să preia bețele lăsate în urmă de Joey Jordison. Într-un interviu acordat pentru The Metal Circus și preluat de publicația NME, artistul a povestit cum a fost perioada de acomodare.

„N-aș spune că mergeam tiptil,” spune el. „Din punctul meu de vedere, mi-am înțeles rolul în contextul unei formații care își schimba dinamica într-un mod dramatic, care lucra la muzică nouă în lipsa a doi dintre membrii fondatori (n.r. Paul Gray și Joey Jordison). Ăsta era mare lucru pentru o trupă care, la momentul respectiv, exista deja de douăzeci de ani sau ceva de genul”.

Muzicianul mărturisește că a avut foarte multe de învățat și încă își petrece zilele alături de colegii de trupă cu atenția la maximum, învățând ceva nou în fiecare zi. „Am avut multe de contribuit și multe de demonstrat – nu unei audiențe. [...] Am avut multe de demonstrat propriei persoane, am avut multe de demonstrat noilor mei colegi de formație,” a continuat Jay.

Conform NME, Jordison a părăsit Slipknot din cauza unei forme de scleroză multiplă care îl împiedica să își mai folosească picioarele. După un efort intens depus pentru reabilitare, Joey și-a format un nou grup muzical, Vimic, alăturându-se, apoi, și supergrupului Sinsaenum.