Rock News

Solistul Josh Todd estimează că următorul album Buckcherry va apărea primăvara viitoare

Muzicianul a declarat pentru My Global Mind că formația nu plănuise următorul disc, ci sesiunile de compoziție actuale sunt, pur și simplu, o consecință a pandemiei.

Americanii de la Buckcherry au făcut tot posibilul să rămână alături de fani pe timp de pandemie – măcar virtual dacă fizic a fost imposibil. Astfel, muzicienii au lansat deja două compilații acustice anul ăsta. Pentru a discuta despre ele, dar și despre ce s-a întâmplat cu trupa în carantină, solistul Josh Todd a fost invitat pentru un interviu de către cei de la My Global Mind.

„A fost foarte distractiv să reduc pe bucăți piesele astea, ăsta este modul în care iau naștere multe dintre cântecele noastre,” a declarat Todd. „Știi că ai o piesă bună atunci când o poți reduce la partea vocală, acompaniată de chitară. [...] Melodiile pe care le-am ales sunt foarte personale pentru mine, iar asta se vede mereu când interpretezi materialul într-un context intim, cum e cel cu o chitară acustică”.

La momentul actual, nu există planuri concrete pentru a continua proiectul – nu din lipsa dorinței, ci datorită faptului că formația lucrează deja la material nou. „Momentan, scriem piese noi pentru un disc Buckcherry din cauza întregii chestii cu COVID. Ne-a făcut să schimbăm vitezele. Aveam multe planuri pentru anul ăsta, cu siguranță nu plănuiam să facem asta. Așa că acum suntem în modul de compoziție și suntem foarte motivați. Avem multe cântece pe țeavă, așa că (n.r. albumul) ar trebui să apară primăvara viitoare,” a dezvăluit muzicianul.

Cele două materiale acustice, puse cap la cap, însumează patru melodii re-imaginate – „Sorry”, „Carousel”, „For the Movies” și „Check Your Head”.