Rock News

Ben Bruce (Asking Alexandria) declară că trupa sa este redescoperită constant datorită schimbărilor de stil

„Sincer [...], mă simt de parcă am fi o trupă nouă pentru că oamenii par să ne redescopere mereu sau să ne descopere pentru prima oară,” spune muzicianul pentru WDHA, conform Ultimate Guitar.

Asking Alexandria au evoluat de-a lungul celor paisprezece ani de activitate, iar membrii formației declară la fiecare oportunitate că schimbările de stil nu au fost niciodată subite. Chiar și așa, fanii trupei sunt împărțiți – unii adoră „noul” stil, iar alții nu au deloc cuvinte de laudă pentru formația solistului Danny Worsnop.

Într-un interviu acordat pentru WDHA și preluat de Ultimate Guitar, chitaristul Ben Bruce a declarat că simte că formația este mereu ca în primele zile de existență datorită schimbărilor permanente. „Sincer [...], mă simt de parcă am fi o trupă nouă pentru că oamenii par să ne redescopere mereu sau să ne descopere pentru prima oară,” spune muzicianul. În viziunea sa, ăsta este un lucru extrem de bun, mai ales deoarece cariera de muzician este una dificilă.

„Se pot învechi lucrurile, poate deveni foarte plictisitor, sunt atât de mulți artiști noi care apar și, într-un fel, îți iau locul, așa că e foarte cool faptul că oamenii ne redescoperă constant, iar eu cred că asta e din cauză că ne schimbăm cu fiecare album,” continuă Bruce.

În cadrul unei discuții cu NME, despre care ți-am scris aici, Ben a vorbit și despre atenția negativă pe care schimbările muzicale le aduc cu sine. Artistul a povestit despre comentariile care nu i se pare că ar avea vreo legătură cu muzica trupei, oferind ca exemplu un fost „fan” care a declarat că îi este dor de zilele în care membrii Asking Alexandria nu erau grași și urâți, cu tunsori nereușite.

„Sunt foarte parțial criticilor, fac parte din descrierea postului meu. Ceea ce nu e ok este că oamenii merg atât de departe pentru a înjosi artiștii. Oamenii spun că ne-am dat pe pop. Nu e adevărat. Am creat un disc rock masiv,” a declarat el.

Cel mai recent album al muzicienilor, „Like A House On Fire”, a apărut pe piață luna trecută.

Foto: Instagram, Asking Alexandria