Rock News

Serj Tankian (System Of A Down) declară că diferențele creative dintre membrii trupei nu le afectează acestora prietenia

„Nu suntem pe aceeași lungime de undă și nu vom fi niciodată. Iar asta e în regulă,” susține solistul într-un interviu cu Sona Oganesyan preluat de Loudwire.

După cum știu majoritatea fanilor System Of A Down, membrii formației au întâmpinat dificultăți majore în ceea ce privește viziunea pentru un nou album. Era destul de greu să ratăm vestea – artiștii aduc la suprafață neînțelegerile creative în majoritatea interviurilor, iar ultimul disc pe care am avut bucuria să îl ascultăm din partea lor a apărut pe piață acum cincisprezece ani. Între timp, muzicienii s-au ocupat de carierele lor solo, iar cântărețul Serj Tankian a declarat că prietenia dintre ei nu a fost afectată. Într-un interviu acordat pentru HyeBrand și preluat de Loudwire, solistul a mărturisit că așa e când ești artist.

„Cred că suntem cu toții de acord și ne respectăm ca prieteni și colegi de trupă, motiv pentru care mergem în turneu împreună, ne distrăm împreună, repetăm împreună, suntem în același spațiu, glumim. Singura noastră problemă e că nu ne înțelegem din punct de vedere artistic, iar asta nu este un lucru rău. Asta înseamnă să fii artist,” susține Tankian.

Deși este nesigur în privința apariției unui nou material semnat SOAD, Serj mărturisește că oricum prietenia dintre membrii trupei este mai importantă decât proiectul muzical în sine. „Muzica a fost un produs secundar al prieteniei noastre; nu prietenia noastră a fost un produs secundar al muzicii noastre”.

Cei patru membri sunt foarte diferiți ca personalitate, recunoaște Tankian, „iar asta e ok”. „Asta ne-a făcut muzica foarte bună.  [...] Dar, în același timp, nu suntem la fel, nu suntem pe aceeași lungime de undă și nu vom fi niciodată. Iar asta e în regulă,” continuă el.

Ultimele două discuri semnate SOAD, „Mezmerize” și „Hypnotize”, au apărut în același an, la șase luni distanță unul de celălalt. Ambele materiale discografice au ajuns pe prima poziție în clasamentul Billboard 200.

Foto: Captură ecran YouTube, Sona Oganesyan