Rock News

Deftones au terminat munca la noul album

După spusele toboșarului Abe Cunningham, discul ar trebui să poată fi disponibil pentru fani prin luna septembrie.

Deftones nu au stat deloc degeaba în carantină – după cum ne atrage atenția publicația Heavy Consequence, artiștii au terminat deja de înregistrat cel mai recent album de studio. Conform unui interviu acordat de toboșarul Abe Cunningham pentru Kylie Olsson de la Download TV, nici data de lansare stabilită nu e prea departe. Deși încă se află în procesul de masterizare, noul LP ar trebui să ajungă la urechile fanilor, în mod ideal, prin luna septembrie.

De producția noului material de studio s-a ocupat Terry Date, cel care a făcut o treabă excepțională și cu primele patru albume ale americanilor.

Noul disc nu a fost gata cu una-cu două – Cunningham a mărturisit că melodiile au fost trase vara trecută, chiar dacă abia acum a fost finalizată munca la disc. „În iunie și iulie (n.r. anul trecut) am fost în studio trăgând piesele. Dar abia acum am terminat toată treaba... Am fost în Los Angeles să înregistrăm, dar mixajul l-am făcut în Seattle,” a completat Abe.

Cel mai recent album de studio semnat Deftones, „Gore”, a apărut pe piață acum patru ani, debutând pe poziția a doua în clasamentul Billboard 200.

Foto: Facebook, Deftones, @clemente_310