Rock News

Ben Bruce (Asking Alexandria): Despre noul album, părerea lui Corey Taylor și critici „constructive”

„Cred că o să enerveze lumea și cred că este cel mai bun material pe care l-ați scris vreodată,” își amintește Ben cuvintele lui Corey despre discul „Like A House On Fire”.

Într-un interviu acordat pentru publicația NME, chitaristul Asking Alexandria, Ben Bruce, a decis că ar fi momentul să explice care e faza cu criticile primite din partea celor nemulțumiți de cel mai recent album al trupei sale, schimbarea stilului muzical al grupului, dar și opinia solistului Corey Taylor despre „Like A House On Fire”.

Bruce are o problemă cu comentariile care nu i se pare că ar avea vreo legătură cu muzica trupei, oferind ca exemplu un fost „fan” care a declarat că îi este dor de zilele în care membrii Asking Alexandria nu erau grași și urâți, cu tunsori nereușite. „Ce naiba are asta de-a face cu orice?,” se întreabă Ben. „Sunt foarte parțial criticilor, fac parte din descrierea postului meu. Ceea ce nu e ok este că oamenii merg atât de departe pentru a înjosi artiștii. Oamenii spun că ne-am dat pe pop. Nu e adevărat. Am creat un disc rock masiv,” a declarat el.

Schimbarea de stil, susține chitaristul, nici măcar nu ar trebui să fie atât de surprinzătoare, mai ales că nu s-a întâmplat subit. „Ăsta este pasul logic de la ultimul album. Nu știu de ce s-ar simți cineva șocat. [...] Dacă ești fan al celui mai recent disc al nostru, ar trebui să îți placă și ăsta,” declară Bruce.

Muzicianul nu ezită nici să confirme că materialul a ajuns la urechile solistului Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour) înainte de a „șoca” publicul larg. „Cred că o să enerveze lumea și cred că este cel mai bun material pe care l-ați scris vreodată,” își amintește Ben cuvintele lui Corey. „Fie că oamenii își dau seama sau nu la prima ascultare, îți promit că o să își dea seama. Orice trupă care a fost activă ani buni a trecut prin asta, iar ăsta este momentul vostru”.

„Like A House On Fire” a apărut pe piață vinerea trecută.

Foto: Instagram, Asking Alexandria