Rock News

Shinedown nu au de gând să anuleze turneul de vara asta

Solistul Brent Smith îi asigură pe fanii trupei că muzicienilor din grup nu le este teamă să urce pe scenă. Primul concert al turneului este programat pentru ultima zi din iunie, urmând ca restul spectacolelor să aibă loc pe parcursul următoarelor două luni.

Într-o mare de turnee și concerte anulate din toate părțile din cauza măsurilor adoptate împotriva pandemiei de COVID-19, unele formații se țin tare pe poziții și refuză să anuleze spectacolele pe care le-au planificat. Printre cei încăpățânați se numără Ratt, despre care ți-am scris ieri, dar și Shinedown, care, relatează Heavy Consequence, nu au de gând să își dezamăgească publicul.

Într-un interviu preluat de HC de la Zippo Live, solistul Brent Smith a declarat că trupei nu îi este teamă să cânte pentru fani. Muzicienii ar fi trebuit să fie în mijlocul unui turneu deja, însă acesta a fost amânat pentru lunile august și septembrie.

„Evident, prioritatea noastră este siguranța publicului,” declară Brent, „dar ne dorim și ca publicul să știe ceva din partea noastră pentru toți: nu ne este teamă să cântăm pentru voi. Vrem să facem totul în siguranță și vrem să respectăm opiniile profesioniștilor din comunitatea medicală și ce va trebui să facem, dar nu poți sta în casă pentru totdeauna. Sistemul tău imunitar și tot ce e legat de virus; vreau ca oamenii să înțeleagă asta: dacă stai în casă prea mult timp, asta o să îți slăbească sistemul imunitar”. Muzicianul a continuat prin a face o distincție între vârstnici și cei cu afecțiuni care pot agrava boala și oamenii sănătoși. „Trebuie să ieșim la muncă în siguranță,” declară el.

După cum au anunțat pe FacebookShinedown au lansat,  în parteneriat cu organizația umanitară Direct Relief, o piesă pe care nu au reușit să o includă pe cel de-al patrulea album de studio al trupei, „Amaryllis” (2012). Astfel, la achiziționarea unui tricou dedicat melodiei „Atlas Falls”, vei primi un link pentru a descărca piesa, iar veniturile obținute din aceste vânzări vor fi redirecționate către achiziționarea de echipament de protecție pentru cei aflați în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Foto: Instagram, Shinedown@sanjayparikhphoto