Rock News

Phil Demmel descrie experiența de a împărți scena cu Slayer

Muzicianul povestește cum s-a simțit când a primit oferta, dar și prima experiență live alături de Slayer.

Într-un interviu acordat pentru publicația online Ultimate Guitar, chitaristul Phil Demmel nu s-a sfiit să abordeze subiectul colaborării sale din 2018 cu legendarii muzicieni de la Slayer, perioadă în care i-a ținut locul lui Gary Holt pentru câteva concerte susținute în Europa. Muzicianul descrie experiența ca fiind una emoționantă, mai ales că a primit oferta din partea chitaristului Kerry King imediat după ultimul concert susținut alături de Machine Head.

„Tocmai terminasem acest ultim turneu emoționant și oarecum inconfortabil alături de Machine Head, după ce anunțasem că părăsesc trupa,” spune el. După ce și-a îndeplinit toate obligațiile pe care le mai avea față de Machine Head, Demmel spune că tocmai începuse să se întrebe ce urmează să facă în continuare. „Motivul pentru care cânt muzică heavy este Slayer, pentru că i-am văzut în 1983 și 1984,” continuă artistul, scoțând în evidență cât de onorat s-a simțit când i-a fost oferită șansa de împărți scena cu legendele în timpul turneului lor de adio. Decizia a fost ușor de luat – două zile mai târziu, Phil se chinuia să învețe 19 piese Slayer în avion.

După ce a fost păcălit de solistul Tom Araya legat de momentul în care trebuia să intre pe scenă, Demmel declară că întregul prim concert alături de Slayer parcă a trecut ca prin ceață. Chiar și așa, muzicianul nu ezită atunci când este rugat să le spună fanilor care a fost melodia care i-a dat cele mai multe bătăi de cap: „Hell Awaits”.

Turneul de adio al Slayer a început în mai 2018, ultimul concert fiind susținut în noiembrie 2019.

Foto: Instagram, Phil Demmel@james_e_willard