Rock News

Chino Moreno (Deftones) vorbește despre progresul înregistrat de trupă pentru noul album

Având în vedere că munca la noul disc a început vara trecută, nu e de mirare că materialul a ajuns deja în etapa de mixaj.

Băieții de la Deftones au început să lucreze la noul album vara trecută, după cum a declarat solistul Chino Moreno într-un interviu acordat pentru Zane Lowe și preluat de Ultimate Guitar. Procesul de mixare, spune el, a început acum vreo două luni, dar grabă nu prea există. Muzicienii nu se forțează, ci au de gând să facă tot ce trebuie la viteza lor.

„A funcționat cu lucrul la distanță,” declară Moreno, „pentru că producătorul nostru, Terry Date, este în Seattle. Ca trupă, suntem toți împărțiți oricum, așa că el a lucrat la chestii, după care ni le-a trimis, iar noi i-am răspuns cu notițe, alea-alea, mă rog”. Deși lucrurile, spune el, ar fi mers ceva mai rapid dacă toți cei implicați erau în aceeași cameră, totul se desfășoară conform planului. „(n.r. Terry) Tocmai a terminat prima tură de mixaj pentru tot albumul, iar acum urmează să revină asupra chichițelor fiecărei melodii”.

Cât despre colaborarea cu Date, Chino declară că merge ca pe roate. „Ne-am simțit foarte bine lucrând cu Terry pe toate albumele noastre. El s-a ocupat de primele cred că patru discuri ale noastre. De când am început să încercăm toate lucrurile astea noi, mereu ne-am dorit să ne întoarcem la a crea material alături de el”. Solistul continuă prin a-l descrie ca fiind un tip de gașcă, ce nu îi forțează pe muzicieni să facă ceva anume, ci capturează lucrurile care se petrec la întâlnirile cu trupa, oferind observații acolo unde ceva nu se îmbină cum trebuie.

„Cred că obiectivul nostru principal pe albumul ăsta a fost să ne asigurăm că toată lumea din trupă se implică, într-o anumită măsură,” a continuat muzicianul.

Cel mai recent album al americanilor de la Deftones, „Gore”, a apărut pe piață în 2016, ajungând rapid pe cea de-a doua poziție a clasamentului Billboard 200.

Foto: Instagram, Deftones@mitchlowephoto