Rock News

Billie Joe Armstrong a revenit cu un cover după melodia „Kids In America” (Kim Wilde)

Săptămâna asta, coverul a venit și cu o dedicație: pentru basistul Mike Dirnt, care a împlinit 48 de ani.

Basistul Green Day, Mike Dirnt, a primit un cadou special pentru ziua lui de naștere din partea colegului său de trupă, Billie Joe Armstrong. Solistul i-a dedicat prietenului său un cover după melodia lui Kim Wilde, adoptată de The Muffs, „Kids In America”, după cum relatează Alternative Press. Melodia are, totuși, și un alt scop. Deși este dedicată aniversării vârstei de 48 de ani a lui Dirnt, aceasta face parte și din seria săptămânală de coveruri de carantină lansate de Armstrong.

Videoclipul atașat este unul simplu, filmat în format vertical pentru a putea fi postat cu ușurință și pe IGTV. Solistul a ales o metodă consacrată de a ilustra versurile piese, scriindu-le cu marker verde pe un caiet dictando. Introdus în partea de sus a clipului este un unicorn ce cântă la chitară-bas, făcând referire nu numai la sărbătorit, ci și la coperta celui mai recent album al americanilor, „Father Of All Motherfuckers”.

Cel de-al treisprezecelea disc semnat Green Day, „Father Of All Motherfuckers”, a apărut în februarie, după patru ani de pauză creativă. Pentru a-i pregăti sufletește pe fani, muzicienii au lansat patru single-uri înaintea albumului – „Father Of All…”, „Fire, Ready, Aim”, „Oh Yeah!” și „Meet Me on the Roof”.

Având în vedere că e prea devreme ca trupa să lucreze la un nou material de studio, Billie a decis să se păstreze în formă lansând câte un cover în fiecare săptămână, proiectul fiind intitulat „No Fun Mondays”. Astfel, până acum ne-am putut bucura de coveruri după melodiile „I Think We’re Alone Now” (Tommy James and the Shondells), „You Can't Put Your Arms Around A Memory” (Johnny Thunders), „Manic Monday” [feat. Susanna Hoffs] (The Bangles) și „Corpus Christi” (The Avengers).

Foto: Instagram, Billie Joe Armstrong