Rock News

Adrian Vandenberg explică revenirea proiectului Vandenberg

Iată de ce a decis chitaristul să readucă la viață proiectul Vandenberg și ce planuri are pentru viitorul apropiat.

Chiar dacă nu duce lipsă de activitate cu Vandenberg’s MoonKings, chitaristul Adrian Vandenberg a decis că ar fi momentul să re-pună pe picioare proiectul Vandenberg. De data asta, după cum relatează My Global Mind, muzicianului i s-au alăturat basistul Randy van der Elsen, solistul Ronnie Romero și toboșarul Koen Herfst (Epica).

Motivul pentru care a readus trupa la viață după peste trei decade de inactivitate în cadrul proiectului, spune Adrian în interviul acordat pentru publicația menționată, este dorința de experimentare cu un sound mai heavy și mai rapid comparativ cu MoonKings. „De asemenea, a devenit evident că solistul MoonKings, Jan Hovig, care îmi este prieten bun, nu putea să plece din Olanda pentru un turneu pentru mai mult de o zi sau două pentru că deține o mare afacere de fermă. A devenit o problemă pentru că îmi doream foarte tare să plec în turneu peste hotare. Sunt destul de norocos să am o reputație internațională, dar era un pic frustrant să nu pot face nimic cu ea,” a declarat muzicianul.

Pentru a-și satisface dorința de a urca pe scenă în alte țări, Vandenberg spune că a avut de făcut o alegere – să înlocuiască solistul MoonKings sau să reînvie Vandenberg. Decizia este evidentă, mai ales că acum așteptăm cu nerăbdare un album de studio proaspăt înregistrat, denumit 2020”, a cărui apariție este planificată pentru data de 29 mai. De pe noul disc, putem asculta deja piesa „Shadows of the Night”, pentru care îți lăsăm mai jos un visualizer.