Rock News

Jim Root (Slipknot): Despre inițierea sa în lumea muzicii

Artistul ne descrie primul său instrument (o chitară cu numai trei coarde) și povestește despre cum s-a adaptat vieții în Slipknot.

Deși face parte din line-up-ul uneia dintre cele mai iubite formații contemporane de metal, chitaristul Jim Root mărturisește într-un interviu acordat pentru Gear Factor și preluat de publicația Ultimate Guitar că nu a uitat de unde a pornit și cât de mult a depins de pasiune, determinare și, chiar de oamenii cu care s-a înconjurat după ce a fost acceptat în Slipknot.

Să învețe să cânte la chitară nu i-a fost ușor lui Root – mai ales în absența unui instrument. Artistul povestește că a început să cânte la o chitară acustică ce avea numai trei coarde de nailon, utilizând ocazional și alte obiecte care pretindea că sunt chitare. Evoluția, însă, este ușor de observat, mai ales că Jim își amintește cum a trecut de la Ratt și Motley Crue la Metallica și Anthrax.

După ce s-a alăturat formației, chitaristul relatează că a dezvoltat o relație foarte apropiată cu basistul Paul Gray, care l-a învățat cum să se descurce profesional. „Eram colegi de cameră în camerele de hotel, petreceam timp împreună, apoi Paul m-a sunat și mi-a zis «Hey, am pregătit tot ce trebuie la Tony acasă, vino aici, ne apucăm să compunem»”. Telefonul a venit după ce formația se întorsese din turneu, iar Root nu își dorea decât să stea cu prietena lui, însă Gray l-a convins că munca este mai importantă, mai ales când ești propriul tău șef.

„Am adus câteva riffuri și câteva idei începând cu albumul Iowa (2001), apoi, cu trecerea timpului, am început să fac din ce în ce mai mult pentru că Paul  și Joey făceau din ce în ce mai puțin”.

De atunci, mult timp a trecut. În 2019, Slipnot au revenit cu cel de-al șaselea album de studio, „We Are Not Your Kind”, acesta urcând pe prima poziție în clasamentele Billboard 200 și Rolling Stone Top 200.

Foto: Facebook, Slipknot