Rock News

David Ellefson a organizat un livestream de nouă ore alături de cei mai iubiți artiști din lumea metalului

Muzicianul a pus la cale proiectul „Oh Say Can You Stream!!” cu scopul de a strânge fonduri pentru a ameliora efectele pandemiei și a organiza cum trebuie propria platformă educațională, „School’s Out!”.

Majoritatea activităților de zi cu zi au fost întrerupte din cauza pandemiei de COVID-19: cursuri, ieșiri la o cafeluță, concerte, zile la birou și multe altele. Pentru a-i ajuta pe copiii și adolescenții care urmează studii muzicale, basistul Megadeth, David Ellefson, a creat platforma online „School’s Out!”. Prin intermediul acesteia, relatează Heavy Consequence, artiști renumiți au posibilitatea să îi ajute pe tinerii muzicieni unu-la-unu, gratuit. Inițiativa s-a bucurat de succes, nu în ultimul rând datorită artiștilor care și-au rupt din timpul lor pentru a participa.

Aceeași publicație ne anunțăEllefson nu numai că ia în serios situația, ci chiar își asumă responsabilitatea de a strânge fonduri pentru propria inițiativă, dar și pentru a ameliora efectele pandemiei. Astfel, în colaborare cu Grammy Music Education Coalition, fundația artistului, David Ellefson Youth Music Foundation, a organizat un teleton de nouă ore denumit „Oh Say Can You Stream!!”. Înregistrarea completă poate fi urmărită mai jos, iar programul complet al aparițiilor poate fi consultat pe site-ul oficial al fundației lui Ellefson.

Pe lista invitaților la stream s-au strecurat Marc Rizzo (Soulfly), Chris Kael (Five Finger Death Punch), Troy Sanders (Mastodon), Kiko Loureiro (Megadeth), Ron „Bumblefoot” Thal (Sons Of Apollo), Rob Caggiano (Volbeat), Alex Skolnick (Testament), Dirk Verbeuren (Megadeth), Charlie Benante (Anthrax), Carla Harvey (Butcher Babies), Nita Strauss (Alice Cooper), Clint Lowery (Sevendust) și mulți alții.