Rock News

Chuck Billy (Testament): Despre viața de turneu și creativitate

Chuck Billy pare a fi unul dintre puținii muzicieni care nu simt presiunea stilului nomadic de viață care vine la pachet cu turneele.

Solistul Testament, Chuck Billy, a purtat recent o conversație cu Full Metal Jackie, preluată de Ultimate Guitar, despre momentul în care a început să aibă încredere în propriile abilități, dar și despre creativitate și turneele aproape neîntrerupte pe care trupa le organizează.

Zona stilistică de confort, din punct de vedere vocal, Billy spune că a început să i se definească undeva prin ’99, după lansarea albumului „The Gathering”. „Din momentul ăla, am deschis un pic ușa și am început să experimentez puțin mai mult,” declară el.

Creativitatea muzicală, însă, intră în altă categorie – aici, Chuck mărturisește că este o plăcere să lucreze alături de chitaristul Eric Peterson. „[...] Pentru că lucrăm de mult împreună, îmi știe limitele și știe ce aștept de la el”. O mână de ajutor mai acordă și solistul Exodus, Steve Stouza.

Deși mulți muzicieni fac tot posibilul să nu plece în turneu decât atunci când este absolut necesar, muzicianul nu pare să aibă o problemă cu viața pe drum. Întrebat despre aspectul său preferat legat de turnee, Chuck mărturisește: „În momentul ăsta, este vorba despre ce știm și ce facem. Suntem destul de norocoși de când am avut reuniunea în 2005, avem un lineup destul de solid”.

Chuck Billy și soția sa, alături de alți membri ai echipei angajate de trupă au fost diagnosticați cu COVID-19 după ce s-au întors din turneul european, în martie. De atunci, cuplul a declarat că a stat acasă, în carantină, iar starea de sănătate a celor doi s-a îmbunătățit considerabil.

Foto: Facebook, Testament, Martin Thompson Photography, Thefacecollective