Rock News

Lamb Of God au revenit cu piesa „Memento Mori”

„Memento Mori” este o melodie mai relevantă ca niciodată, spune solistul Randy Blythe, în aceste vremuri de panică generată prin intermediul tehnologiei.

„Memento Mori” este denumirea noii piese lansate de americanii de la Lamb Of God, după cum ne atrage atenția Heavy Consequence. Până în mai, când albumul „Lamb Of God” va apărea în toată splendoarea sa, mai avem de așteptat. Tocmai de aceea, nu putem decât să ne bucurăm că avem deja două melodii care să ne încânte simțurile – cea despre care abia ți-am spus și „Checkmate”.

Într-un mesaj postat de muzicieni pe social media odată cu anunțul despre „Memento Mori”, aceștia ne îndeamnă să nu ne lăsăm copleșiți de evenimentele curente negative și să ne amintim că încă se întâmplă și lucruri pozitive. Solistul Randy Blythe mărturisește că, deși piesa a fost scrisă acum câteva luni, este extrem de relevantă chiar în acest moment.

„Cu câteva luni înainte ca pandemia de COVID-19 să înceapă, am scris Memento Mori ca un reminder pentru mine să nu fiu consumat de aducătorii electronici de nefast care ne înconjoară – telefoanele mobile, computerele, și ecranele de TV. Cu toate că aceste dispozitive pot fi instrumente utile și este important să fim informați, la fel de important este să rămânem conectați la realitate, la lumea fizică în care trăim, nu numai la reprezentările filtrate digital ale realității”. Videoclipul, continuă muzicianul să explice, ilustrează ce se întâmplă când nu reușim să mai identificăm această realitate. „Dacă singurul lucru la care ești atent sunt catastrofele, prea repede vei ajunge să vezi monștri oriunde te uiți”.

Albumul „Lamb Of God” va fi lansat pe data de 8 mai, însă poate fi deja comandat în avans de aici.