Rock News

Mark Morton (Lamb Of God) își amintește cu drag colaborarea cu Chester Bennington (Linkin Park)

„Când am scris și înregistrat piesa aia, ne-am creat amintiri plăcute, un vibe pozitiv, optimist, foarte creativ, inspirat și mă uit înapoi cu drag,” a declarat muzicianul.

Printre întrebările cu care chitaristul Mark Morton, de la Lamb Of God, se confruntă cel mai des, se strecoară, fără doar și poate, acelea despre colaborarea sa cu solistul Linkin Park, Chester Bennington. Foarte rar, interviurile pe care le acordă sunt lipsite de referințe către Chester, iar conversația sa recentă cu Eddie Trunk nu a făcut parte din aceste momente rare. Cu ajutorul preluării celor de la Ultimate Guitar, am obținut confirmarea că Morton nu știa prea multe despre celelalte planuri ale lui Chester.

Mark a declarat cu sinceritate că nu știe dacă piesa „Cross Off”, inclusă pe albumul său solo, a fost ultimul proiect vocal al solistului Linkin Park. „Oamenii mă întreabă des asta,” a spus el. „Nu știu sigur pentru că nu știu dacă el și Mike (n.r. Shinoda) au lucrat la alte chestii după ce Chester ni s-a alăturat mie și lui Josh (n.r. Wilbur) pentru Cross Off”. Între timp, a spus el, Bennington ar fi avut în plan și lucrul la materialul semnat Gray Daze.

Până una-alta, muzicianul a mărturisit că nu este prea preocupat de asta, ci își aduce aminte cu căldură de momentele petrecute în studio alături de Chester. „Nu știu dacă avea cineva vreo idee că ăsta ar fi cazul (n.r. că este printre ultimele piese ale lui Bennington) când înregistram. Când am scris și înregistrat piesa aia, ne-am creat amintiri plăcute, un vibe pozitiv, optimist, foarte creativ, inspirat și mă uit înapoi cu drag. Sunt foarte norocos că am avut șansa să lucrez cu tipul ăla,” a declarat Morton.

Colaborarea lui Morton cu Chester Bennington a fost inclusă pe primul disc solo al chitaristului, „Anesthetic”, apărut în martie 2019. De atunci, Mark a mai lansat un EP solo, „Ether”, chiar în luna ianuarie.

Foto: Instagram, Mark Morton