Rock News

Volbeat au doborât un record în clasamentul Billboard Mainstream Rock Songs

Muzicienii au ajuns la numărul impresionant de opt melodii care au urcat pe prima poziție a topului Billboard Mainstream Rock Songs.

Danezii de la Volbeat au reușit să doboare, cu ajutorul unei melodii extrase de pe cel mai recent disc al lor de studio, un record legat de clasamentele Billboard. Piesa „Die To Live” a ajuns să ocupe primul loc al topului Billboard Mainstream Rock Songs, după cum relatează cei de la Heavy Consequence, acest eveniment cimentând poziția de lideri europeni a băieților. Acum, Volbeat este prima trupă europeană din istoria clasamentului care a reușit performanța de a fi fruntașă de opt ori. Cei mai de temut concurenți erau irlandezii de la U2, care au rămas, acum, în urmă.

„Die To Live”, piesă la care a contribuit vocal și solistul Clutch, Neil Fallon, face parte din lista de melodii a albumului „Rewind, Replay, Rebound”. Materialul a apărut pe piață în luna august a anului trecut, fiind primul disc la compoziția și înregistrarea căruia a participat basistul Kaspar Boye Larsen.

În Billboard 200, albumul a urcat pe poziția cu numărul 27, ajungând, însă, pe primul loc în clasamentele naționale din Germania, Elveția, Belgia și Austria.

Volbeat au planificat un turneu global care ar trebui să înceapă în Statele Unite ale Americii pe 4 aprilie, urmând ca Europa să se poată bucura live de muzica băieților începând cu luna iunie. Cu toate acestea, având în vedere pandemia de COVID-19, chiar dacă nu a fost anulat nici un concert al danezilor, situația este incertă.

Foto: Instagram, Volbeat