Rock News

Robert Plant și-a anulat concertul din Insulele Feroe

Muzicianul trebuia să apară pe scena festivalului „G!” alături de trupa lui, Saving Grace - iată care a fost motivul invocat de artist pentru anulare.

După cum ne atrag atenția cei de la Planet Rock, Robert Plant a preferat să își anuleze apariția în cadrul unui festival din Insulele Feroe în loc să își ignore conștiința (sau să își păteze reputația). Artistul trebuia să urce pe scena festivalului G!” alături de formația sa, Saving Grace, în luna iulie, însă organizatorii au anunțat că fostul solist Led Zeppelin nu își va respecta promisiunea. Motivul? Vânătoarea de balene, o tradiție veche de când localnicii și-au construit așezările în insule.

Cu toate acestea, scrie tot publicația menționată, unul dintre organizatorii festivalului, Sigvør Laksá, a pretins că anularea reprezentației îl face pe Robert Plant un ipocrit, din moment ce a concertat în alte țări în care se vânează balene, precum Norvegia și Islanda.

Conform Ultimate Classic Rock, Saving Grace a fost înființată de Robet Plant anul trecut, artistului alăturându-i-se pentru acest proiect solista Suzy Dian, chitariștii Tony Kelsey și Matt Worley, dar și percuționistul Oli Jefferson.

Foto: Facebook, Robert Plant