Rock News

Concertul "all-stars" omagial pentru Peter Green: video David Gilmour

David Gilmour, Bill Wyman, Kirk Hammett, Steven Tyler, Noel Gallagher sau John Mayall sunt printre muzicienii care au participat pe scena Londra Palladium pe 25 februarie pentru a aduce un omagiu fondatorului Fleetwood Mac, chitaristul Peter Green.

Noaptea a fost organizată de Mick Fleetwood, iar printre invitati s-au mai numarat si Pete Townshend, Billy Gibbons, Christine McVie, Johnny Lang, Andy Fairweather Low, Zak Starkey, Bill Wyman.

"Concertul este o sărbătoare a acelor zile de inceput ale blues-ului, în care am început cu toții", spune Mick Fleetwood.

"Și este important să recunoaștem impactul profund pe care Peter și formula de inceput Fleetwood Mac l-au avut în lumea muzicii".

„Peter a fost cel mai mare mentor al meu și îmi face o asemenea bucurie să aduc un omagiu talentului său incredibil. Sunt onorat să împărtășesc scena cu unii dintre numeroșii artiști pe care i-a inspirat Peter de-a lungul anilor și care împărtășesc marele meu respect pentru acest muzician remarcabil. "

Luna trecută, Hammett a dezvăluit că el și Fleetwood au înregistrat „Man of the World”, un single Fleetwood Mac din 1969, pentru un viitor album pentru Green, cu o piesă vocală rară interpretată de chitaristul Metallica.

Compilatia "Mick Fleetwood & Friends Celebrate The Music Of Peter Green And The Early Years Of Fleetwood Mac" va fi lansata pe 16 octombrie.

Foto: Getty Images/ Guliver.