Rock News

The Hu au lansat o melodie pentru jocul video „Star Wars Jedi: Fallen Order”

Cântecul se numește „Sugaan Essena”, versurile fiind compuse într-o limbă „extraterestră” fictivă.

Mongolii de la The Hu au revenit cu o melodie neașteptată – iar asta spune multe când vine vorba despre formația care folosește tehnici precum cântatul difonic și instrumente cum ar fi morin khuur, tovshuur și drâmba. Conform publicației Revolver Mag, muzicienii au creat un cântec special pentru franșiza Star Wars. Mai exact, artiștii au contribuit la coloana sonoră pentru jocul „Star Wars Jedi: Fallen Order”, iar ce a ieșit, poți asculta mai jos. Dacă ți se pare că nică măcar a mongolă nu seamănă limba, nu îți face griji – versurile sunt compuse într-o limbă fictivă, creată sub îndrumarea celor de la Lucasfilm și Respawn.

Motivul pentru care trupa a fost aleasă, în acest caz, a fost chiar unicitatea sunetului care le este asociat mongolilor. „În timpul procesului (n.r. de creație a jocului), am auzit Wolf Totem de la The Hu,” a declarat directorul audio al Respawn, Nick Laviers, „și ni s-a aprins becul. Muzica avea elemente vocale care păreau de pe altă lume și instrumente etnice nefamiliare care ar fi putut fi extraterestre, toate combinate cu o coloană de tip rock clasic”.

După cum declară Galbadrakh Tsendbaatar, pe numele său de scenă Gala, trupa a fost foarte entuziasmată de colaborarea asta. „Cu toții eram fani Star Wars încă dinainte. Am început să vizionăm filmele la vârste atât de fragede încât voiam să fim Luke Skywalker,” a mărturisit muzicianul. „Personajul lui Luke ne inspiră dorința de a fi bărbați puternici și cinstiți”.

Anul trecut, The Hu au colaborat și cu solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix, pentru unul dintre propriile hituri, „Wolf Totem”. Mai multe despre asta poți citi chiar aici.