Rock News

Kirk Hammett cântă pe o piesa omagială pentru Peter Green

Chitaristul Metallica Kirk Hammett cânta pe o nouă versiune a melodiei clasice a Fleetwood Mac, ca omagiu adus lui Peter Green.

Cei doi chitariști s-au cunoscut recent după ce Hammett a înregistrat o versiune a “Man of the World” împreună cu Mick Fleetwood. Toți cei trei artiști vor fi prezenți la un concert omagial pentru Peter Green în Statele Unite ale Americii luna viitoare, deși nu se așteaptă ca Green să concerteze.

De asemenea, Mick Fleetwood a dezvăluit că va conduce o trupa de vedetele, intr-un concert care il va omagia pe Peter Green și muzica Fleetwood Mac timpurie. Show-ul va avea loc la Londra Palladium, pe 25 februarie 2020.

Alături de Fleetwood, în trupă vor participa Andy Fairweather Low, Dave Bronze și Ricky Peterson, cu invitați speciali, printre care Billy Gibbons, David Gilmour, John Mayall, Christine McVie, Zak Starkey, Steven Tyler, Bill Wyman și multi altii, anunta revista britanica Uncut.

„Concertul este o sărbătoare ale anilor blues de început şi este important să recunoaştem impactul profund al lui Peter şi Fleetwood Mac asupra lumii muzicale”, a declarat Mick Fleetwood.

Peter Green a fondat Fleetwood Mac, alaturi de tobosarul Mick Fleetwood şi chitaristul Jeremy Spencer, şi a făcut parte din trupă până în 1970.

Foto: Getty Images/ Guliver.