Rock News

Grammy 2020: Gary Clark Jr., Chris Cornell și Tool, printre câștigători

Gary Clark Jr. a fost vedeta categoriilor de rock la cea de-a 62-a editie a Premiilor Grammy, care a avut loc duminică seară, la Staples Center din Los Angeles.

Numeroşi fani i-au adus un omagiu fostului baschetbalist Kobe Bryant, care a murit în dimineaţa aceleiaşi zile, într-un accident de elicopter, iar artiştii au susţinut mai multe momente pe scenă în memoria sportivului care, în urmă cu doi ani, a câştigat şi un premiu Oscar.

Gary Clark Jr. a câștigat trei premii Grammy, la categoriile "Best Rock Song" si "Best Rock Performance" ambele pentru „This Land”, la a 62-a ediție anuală a premiilor Grammy. Cel de-al treilea a fost pentru albumul cu acelasi nume, la categoria "Best Contemporary Blues Album".

Nominalizarile la categoria "Best Rock Song" au fost:

Tool – "Fear Inoculum"
The 1975 – "Give Yourself a Try"
Vampire Weekend – "Harmony Hall"
Brittany Howard – "History Repeats"
Gary Clark Jr. – "This Land"

Cage The Elephant a plecat acasă cu al doilea premiu Grammy la categoria "Best Rock Album", pentru discul "Social Cues", dupa ce in 2015 reusisera aceeasi performanta.

Nominalizarile la categoria "Best Rock Album" au fost:

Bring Me The Horizon - AMO
The Cranberries - In The End
I Prevail - Trauma
Rival Sons - Feral Roots

Categoria "Best Recording Package" i-a revenit postum lui Chris Cornell pentru compilatia care a inclus intreaga cariera, in timp ce Tool a fost castigatoare la "Best Metal Performance" pentru piesa "7empest", inclusa pe cel mai recent album al americanilor.

Nominalizarile la categoria "Best Metal Performance" au fost:

"Astorolus - The Great Octopus" by Candlemass featuring Tony Iommi
"Humanicide" by Death Angel
"Bow Down" by I Prevail
"Unleashed" by Killswitch Engage
"7empest" by Tool

La categoria "Best Alternative Album", Vampire Weekend au triumfat cu "Father of the Bride". Categoriile de blues au fost castigate de Delbert McClinton & Self-Made Men pentru "Tall, Dark & Handsmoe" - Best Traditional Blues Album si Gary Clark Jr. pentru "This Land" - Best Contemporary Blues Album.

Foto: Getty Images/ Guliver.