Rock News

Robert Plant povestește cum și-a început cariera solo

Iată cum s-au desfășurat primele sale sesiuni de înregistrare solo și cine i-a fost aproape muzicianului când avea cea mai mare nevoie de susținere.

După despărțirea de colegii săi din Led Zeppelin, Robert Plant a declarat, într-un interviu acordat pentru publicația Classic Rock, că aproape a renunțat la ideea de a-și continua drumul în lumea muzicii pe cont propriu.

După moartea fiului său, Kerac, în timp ce Plant se afla în turneu cu Led Zepp, muzicianul a început să se întrebe dacă nu cumva ar trebui să investească mai mult timp în realitatea vieții de familie și să renunțe la trupă. Bonzo (John Henry Bonham) a fost cel care l-a convins să mai acorde o șansă formației.

Câțiva ani mai târziu, însă, Phil Carson este unul dintre profesioniștii care i-au stat aproape și i-au oferit lui Robert un imbold la începutul carierei sale solo. „Phil era un mare fan al lui John, așa că mi-a trimis un mesaj: «Mi-ar plăcea foarte tare să te ajut pentru că ăsta este, probabil, unul dintre cele mai dificile lucruri pe care a trebuit să le faci vreodată, din punct de vedere muzical»”. Patru zile pentru primul album și încă patru pentru al doilea – ăsta a fost timpul alocat lui Robert Plant. „Așa că înregistram piese non-stop,” își amintește solistul. „Și dacă nu îi plăcea ceva, ne oprea în mijlocul [n.r. procesului], se ridica în picioare și spunea oamenilor ce nu e bine. Îmi plăcea foarte mult asta, pentru că eu încă (...) nu știam cum să mă descurc cu alți muzicieni,” continuă el.

„Carry Fire”, cel mai recent album solo lansat de muzician, a apărut pe piață în 2017. În Billboard 200, materialul a ajuns pe poziția cu numărul 14, iar în clasamentul britanic, a urcat pe locul al patrulea.

Foto: Instagram, Robert Plant