Rock News

Lindemann au lansat două videoclipuri pentru „Ach so gern”

Muzicienii au revenit cu un videoclip tras fără pauză, dar și cu un altul, mai artistic, asociat tuturor variantelor create pe baza piesei „Ach so gern”.

Videoclipul melodiei „Ach so gern”, lansat de proiectul muzical Lindemann, nu este pentru cei slabi de înger. După cum relatează și publicația Metal Hammer, melodia este extrasă de pe „F & M”, noul disc lansat de duo-ul format din Till Lindemann (Rammstein) și Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy).

Întregul clip a fost filmat dintr-o bucată, explică regizorul acestei opere caracterizate de grotesc, ce ilustrează abuzul solistului Till Lindemann. Interogatoriul descris în imagini a fost complicat de surprins în sistem continuu – „[...] Am vrut să avem și unghiul larg la sfârșitul aceleiași filmări, așa că am decis să o capturăm cu ajutorul unei drone,” declară Zoran Bihac, mintea din spatele vizualului. În videoclipul oficial lansat cu puțin timp înaintea celui filmat continuu au fost incluse alte câteva scene…„drăguțe”, în cuvintele lui Bihac. Îți lăsăm și versiunea aia mai jos, cu recomandarea să nu vizionezi clipul în public.

Una dintre cele mai captivante melodii de pe noul disc, „Ach so gern” beneficiază de nici mai mult, nici mai puțin, de șapte versiuni (am aflat după ce am aruncat un ochi pe Rammwiki). Variantele „tango” și „pain” (metal) au fost incluse pe disc, iar versiunile stil Drago Baotić (balcanică) și Clemens Wijers (orchestrală) au apărut chiar ieri. Mai există, însă, în depozitul muzical al artiștilor, trei variante care vor ajunge la urechile fanilor la un moment dat – una blues, alta în stil bossanova și una despre care, din păcate, nu știm încă nimic.