Rock News

Neil Peart, solo de baterie spectaculos la ultimul concert Rush

Fanii i-au adus un omagiu lui Neil Peart, vizionarul baterist și textier Rush, care a murit marți (7 ianuarie), împărtășind unele dintre cele mai bune interpretari ale sale - inclusiv câteva imagini din concertul final a trupei Rush.

Concertul a avut loc la The Forum, în LA, pe 1 august 2015, acolo unde trupa a interpretat o selecție de melodii extrase de pe 15 albume diferite, inclusiv patru piese de pe legendarul „2112”.

Bateristul Neil Peart, Rush, a murit la vârsta de 67 de ani, potrivit NME. Neil Peart suferea de trei ani şi jumătate de cancer la creier. Trupa a confirmat decesul printr-un mesaj publicat pe Twitter.

„Prietenul, fratele nostru de suflet şi coleg de trupă timp de 45 de ani, Neil, a pierdut marţi incredibila luptă de trei ani şi jumătate cu cancerul de creier”.

Rush a fost inactivă de când a încheiat turneul „R40 Live”, în 2015. În documentarul „Time Stand Still” (2016) Geddy Lee a dezvăluit că Neil Peart a avut serioase probleme fizice în timpul turneului. „Neil s-a străduit în turneul ăla să cânte la cea mai mare capacitate a sa, din cauza durerilor şi a altor lucruri care se petreceau cu el”, a mai spus Lee. „Iar el este un perfecţionist şi nu a vrut să facă mai puţin decât aştepta lumea de la el. Asta l-a motivat pe parcursul întregii cariere şi aşa a vrut să iasă, iar eu respect total asta”.

Foto: Getty Images/ Guliver.