Rock News

Noul album Green Day va avea o durată surprinzătoare

Materialul nu va depăși 26 de minute - o caracteristică pusă de solistul Billie Joe Armstrong pe seama inabilității sale de a asculta, măcar, melodii mai lungi de trei minute.

Într-un interviu acordat pentru publicația Kerrang!, Green Day au oferit câteva detalii vitale despre noul disc pe care îl vor lansa în luna februarie a anului viitor. Durata acestuia va fi incredibil de scurtă pentru un album complet – fanii vor avea plăcerea de a asculta material nou compus de americani pentru numai 26 de minute.

„Am decis că nu îmi plac piesele lungi,” a declarat solistul Billie Joe Armstrong, „iar (n.r. declarația) asta vine din partea unei formații care a compus Jesus Of Suburbia (n.r. piesă care are nouă minute)! Sunt ca un adolescent de 16 ani cu ADHD. Dacă ascult muzica altor artiști, mereu mă uit ce durată are piesa respectivă. Dacă are mai mult de trei minute, sunt gen Ugh, pass. Nu vreau să ascult chestia aia”.

Dintre toate melodiile incluse pe disc, numai una depășește trei minute, ne informează muzicienii. Cât despre piesa care dă numele discului, Armstrong susține că este „probabil cel mai bun prim single pe care Green Day l-a compus vreodată”.

„Simt că ăsta este un capitol nou,” mărturisește toboșarul Tré Cool. „Suntem pe val și abia așteptăm să ieșim (n.r. cu albumul). Până acum, nu am făcut decât să mințim pe toată lumea de au înghețat apele,” continuă el referitor la declarațiile că trupa nu lucrează la nimic. „Suntem așa fericiți să vorbim despre asta. E așa un secret periculos,” glumește Cool. „Avem discul ăsta de care suntem atât de mândri și abia așteptăm să îl cântăm pentru toată lumea”.

De pe albumul „Father of All...”, am avut ocazia să ascultăm deja două single-uri reprezentative – cel care dă titlul materialului și „Fire, Ready, Aim”.

Foto: Facebook, Green Day