Rock News

Videoclipul oficial al melodiei „Smells Like Teen Spirit” (Nirvana) a adunat un miliard de vizualizări

Deși melodia este emblema unei întregi generații, Kurt Cobain considera că a compus alte piese cel puțin „la fel de bune, dacă nu chiar mai reușite”.

Un milliard de vizualizări – acesta este numărul la care hitul „Smells Like Teen Spirit” al formației Nirvana a ajuns conform publicației Heavy Consequence. Melodia este extrasă de pe cel de-al doilea disc al trupei, „Nevermind” (1991), iar solistul Kurt Cobain a declarat în ’94, pentru cei de la Rolling Stone, că a fost o încercare de a scrie o piesă în stilul trupei Pixies.

Despre succesul adus de piesa asta și, ca rezultat, de albumul „Nevermind”, Cobain a declarat în același interviu cu Rolling Stone  că a fost foarte „rapid și exploziv”. „Nu am știut cum să mă descurc,” a mărturisit el. „Dacă ar fi existat un curs de Rock Star 101, mi-ar fi plăcut să îl urmez. Poate m-ar fi ajutat”.

Popularitatea melodiei, declara Cobain la momentul respectiv, l-a deranjat destul de tare. „Toată lumea s-a concentrat atât de mult pe piesa aia,” a spus el. „Motivul pentru care reacțiile sunt atât de masive este pentru că oamenii au văzut-o pe MTV de un milion de ori. A fost întipărită în mințile lor. Dar cred că există atât de multe cântece pe care le-am scris care sunt la fel de bune, dacă nu chiar mai reușite decât piesa aia, precum Drain You. Melodia aia este, cu siguranță, la fel de bună ca Teen Spirit. Iubesc versurile și nu mă plictisesc niciodată să o cânt. Poate dacă ar fi la fel de masivă ca Teen Spirit nu mi-ar plăcea așa de mult”.

Muzicianul a mărturisit și că nu putea interpreta „Smells Like Teen Spirit” cand avea o seară proastă. „Nu pot pretinde că mă simt bine cântând melodia aia,” a declarat Kurt.

O altă piesă consacrată care a depășit cifra magică de un miliard de vizualizări anul ăsta este „Sweet Child O’Mine, de la Guns N’ Roses, eveniment despre care te-am anunțat aici, în octombrie. Acesta a fost primul videoclip din anii ’80 care a depășit pragul menționat.

Foto: Facebook, Nirvana