Rock News

Tobias Forge (Ghost): Iată cât îi ia să își amintească propriile piese la chitară

Pe de altă parte, muzicianul vorbește și despre o melodie care i se pare imposibil de interpretat la chitară, dar și fun în același timp.

Dacă te-ai întrebat vreodată cum și-a început solistul Ghost, Tobias Forge, drumul pe calea muzicii, un interviu acordat celor de la Gear Factor și preluat de publicația Ultimate Guitar te va lumina fără doar și poate.

„Strutter” (Kiss) este una dintre piesele pe care Forge le aborda pe la începuturile sale muzicale, când consideră că era mai mult un chitarist ritmic, iar o melodie la care nu crede el că ar reuși vreodată să susțină riff-urile este „Master Of Puppets” (Metallica), desi consideră că James Hetfield s-a distrat de minune compunând-o.

Deși poate nu te-ai aștepta la asta, cântărețul mărturisește că majoritatea pieselor îi ies din minte imediat după ce le compune și înregistrează. „Dacă m-ai pune să cânt Elizabeth, ar trebui să stau cinci minute numai să mă prind,” declară Forge. „Elizabeth” este extrasă de pe discul de debut al Ghost, „Opus Eponymous”, apărut în 2010.

„Toate piesele de primul album trebuia să fie foarte pre-metal. Foarte basic, cu riffuri de cel mai primordial om al peșterii, dar totuși la subiect,” a declarat el. După cum a fost primit materialul, se poate spune că s-a descurcat foarte bine. Discul a fost nominalizat la premiile Grammis (echivalentul suedez al Grammy-urilor) la categoria „Best Hard Rock”.

După cum ți-am mai scris și aici, Ghost vor reveni cu un album fresh, ceva mai heavy, în 2021. Deși discul va fi gata ceva mai devreme, alegerile prezidențiale americane din 2020 l-au forțat pe Forge să planuiască lansarea pentru o perioadă în care fanii să poate aprecia noile riffuri fără a fi distrași.

Foto:  Facebook, RockFM