Rock News

Van Morrison povestește cum și-a recăpătat pasiunea pentru munca la albume

Deși nu ți-ai da seama dacă te uiți la numărul impresionant de discuri lansate de artist în ultimii trei ani, prin 2017, Van Morrison își cam pierduse pasiunea pentru asta. Iată cum și-a recăpătat-o.

Într-un interviu acordat pentru revista Uncut, Van Morrison a declarat că simte că se află într-o perioadă de succes, deși încă se obișnuiește să compună material, chiar dacă abia a lansat albumul cu numărul 41.

„Știi, la început, învățam,” declară el referitor la procesul de compoziție. „Nu mi-am început cariera în rol de compozitor și nu știam totul. Nici nu știam ce naiba făceam ceva vreme, a trebuit să îmi dau seama și, la fel ca peste tot, să evoluez”. Morrison își compară progresul cu drumul unui scriitor - nu te poți opri după o carte sau două, ci trebuie să continui. Altfel, situația pare să nu aibă sens pentru muzician.

În ultimii trei ani, artistul a lansat șase albume de studio. Situația se datorează avântului, spune el, dar a existat o perioadă nu atât de îndepărtată în care declara că nu îi mai face plăcere să lucreze la discuri. În 2017, Van Morrison își pierduse dorința de a reveni în studio, dar după ce a lucrat alături de Joey DeFrancesco, i-a revenit bucuria de a crea albume.

„Am muncit la două discuri cu Joey, lucrând foarte repede, cum obișnuiam să lucrăm în zilele de demult. Bine, nu era privit ca rapid pe atunci, era pur și simplu modul în care se desfășurau lucrurile. Nu mai eram obișnuit să lucrez așa din ani ’60 și începutul anilor ’70, dar muncind așa, mi-am luat avânt și mă bucur mai mult de proces acum”.

„Three Chords & the Truth”, cel mai recent album lansat de Van Morrison, a apărut pe piață spre sfârșitul lunii octombrie. Conform site-ului oficial al artistului, toate melodiile de pe disc au fost compuse și produse de el, cu excepția piesei „If We Wait for Mountains”, care a fost scrisă în colaborare cu Don Black.

Foto: Facebook, Van Morrison