Rock News

Pete Townshend și Roger Daltrey vorbesc despre cum au lucrat la noul lor album, „Who”

Cei doi artiști nici măcar nu au pus piciorul în aceeași cameră simultan, motiv pentru care cei doi producători ai lor au fost forțați să țină proiectul pe linia de plutire.

Conform publicației NME, Roger Daltrey a declarat într-un interviau acordat pentru cei de la Rolling StonePete Townshend a încercat să îl convingă să cânte rap, idee cu care solistul nu a rezonat absolut deloc. Muzicianul a susținut sus și tare că nu va face asta în niciun caz și că îi lasă pe tineri să o facă.

Albumul care va apărea vinerea asta are o denumire care face trimitere la trecutul lor musical – „Who” – acesta fiind înregistrat de muzicieni separat și totuși împreună cu ajutorul tehnologiei, după cum relatează RS. Poducătorii personali ai vedetelor au format puntea de legătură dintre cei doi, Townshend fiind cel care a tot înregistrat demo-uri și i le-a trimis solistului.

Cât despre spectacolele susținute, aceeași publicație relatează că lucrurile nu merg excelent - cei doi nu prea se înțeleg. „Dacă te uiți la Roger pe scenă,” spune Pete, „trece printr-o multitudine de faze vizuale. Uneori, nu se poate opri din a se uita la mine. Este vorba de iritare. Este iritare pentru faptul că eu sunt acolo”.

Situația nu este mai roz nici de partea lui Daltrey – „Pete nu prea își amintește cuvinte,” începe el, „și nu își amintește forme de coarde și i se pare greu să schimbe spectacolul pe drum”.

Un lucru este clar: „Nu mai suntem o trupă,” a declarat Townshend. „Sunt foarte mulți oameni cărora nu le convine când spun asta, dar nu suntem o nenorocită de trupă. Chiar și când eram, obișnuiam să stau acolo și să mă gândesc «Asta este o pierdere de timp. Dubla 26 deoarece Keith Moon (n.r. fostul toboșar The Who) a băut prea mult brandy». Nu ar trebui să fii sentimental”.

Foto: Facebook, The Who