Rock News

Evanescence și Slipknot au anulat aparițiile planificate în cadrul festivalului „Knotfest” (Mexic)

Iată care au fost incidentele care i-au împiedicat pe artiști să urce pe scenă și ce reacție au avut fanii prezenți.

Slipknot și Evanescence nu au mai apucat să încânte publicul festivalului Knotfest” din Mexico City din cauza unor probleme de securitate, relatează publicația Kerrang! într-o știre preluată de pe Blabbermouth. Unii dintre fanii foarte entuziasmați au rupt o baricadă în timpul spectacolului susținut de polonezii de la Behemoth, aceasta fiind imposibil de reparat în timp util pentru ca celelalte trupe să intre pe scenă.

Ambele formații americane care au dezamăgit fanii au postat pe social media mesaje în care explică întâmplarea și își cer scuze față de fanii care nu au avut posibilitatea să se bucure de spectacolul lor.

„Suntem extrem de dezamăgiți că nu am avut șansa să cântăm, dar siguranța fanilor noștri și a comunității noastre sunt cea mai mare prioritate a noastră. Vom încerca să ajungem din nou în Mexic în viitor,” au declarat Slipknot pe pagina lor oficială de Facebook.

Evanescence, pe de altă parte, au postat un clip video în care spun câ își iubesc fanii foarte mult, iar situația a presupus aceleași trăiri și pentru ei – „Așteptam acolo, la fel ca voi, sperând să ne primim șansa, dar nu s-a întâmplat în seara asta. Nu știu cum, dar ne vom revanșa. Vă iubim foarte mult. Ne vedem data viitoare”.

În urma anunțului, fanii au invadat scena și au dat foc întregului echipament al Evanescence, însă răspunsul formației a fost unul încurajator pentru fanii mexicani. „Deși suntem devastați de distrugerea instrumentelor și echipamentului, nu vedem incidentul de noaptea trecută ca reprezentativ pentru fanii mexicani, sau pentru cetățenii mexicani”. Trupa completează că numai un grup de oameni a fost responsabil, acesta îndreptându-se către furie și violență.

Din cauza acestui incident, Slipknot nu au mai putut cânta nici a doua zi. „Speram să fi putut cânta astăzi, dar, din păcate, un incident a avut loc pe scenă după anulare, care a deteriorat sau a distrus echipament care ar fi fost necesar pentru a cânta”.