Rock News

Tatiana Shmailyuk (Jinjer) le face câteva recomandări muzicienilor aflați la început de drum

„În primul rând, nu trebuie să fiți modele sau orice credeți că ar trebui să fiți, pentru că ar trebui să fiți voi înșivă,” susține ea.

Tatiana Shmailyuk a vorbit, de curând, cu cei de la Heavy Consequence, în cadrul proiectului Beyond the Boys’ Club, ce se concentrează pe femeile care au reușit să răzbată în lumea muzicii rock/metal, un univers dominat de bărbați.

Solista declară că nu s-a simțit niciodată oprimată pe scenă și își încurajează publicul feminin să îndrăznească fără teamă. „Cred că femeile ar trebui să iasă și să facă lucruri mai mărețe decât să urce pe scenă și să cânte,” mărturisește ea. „Sunt multe lucruri. Vocea noastră contează. Dar, din punctul meu de vedere…Nu înțeleg ce înseamnă să fii o femeie-solist. Dacă ești solist, ești solist, bărbat sau femeie. Ești un cântăreț”.

Artista a făcut, totuși, și o mărturisire care, din păcate, nu ne miră deloc. Cel mai recent au vorbit despre asta Amy Lee (Evanescence) și Sharon Den Adel (Within Temptation), iar Tatiana nu a fost o excepție - și ei i s-a recomandat să fie mai feminină și mai sexy pentru a reuși în lumea muzicii. „Mi-au spus, la un moment dat, când am început să fac asta, că ar trebui să fiu mai sexy decât sunt și mai feminină. Mi-au spus odată că ar trebui să am sâni mai mari! Deci, de asta port ținute băiețești și mă consider un băiețoi”.

Solista are și un sfat pentru cei care își doresc să intre în lumea muzicii - mai mult accent pe abilitățile muzicale și mai puțină atenție acordată aspectului fizic. „În primul rând, nu trebuie să fiți modele sau orice credeți că ar trebui să fiți, pentru că ar trebui să fiți voi înșivă. Nu trebuie să vă dezbrăcați sau să vă expuneți trupul în fața altor oameni numai pentru a fi un solist metal și doar pentru a le atrage atenția. Doar puneți accentul pe voce,” sfătuiește ea, menționând că același lucru este valabil și pentru instrumentiști. „Nu mai acordați atâta atenție propriului aspect și nu încercați să mulțumiți pe nimeni prin intermediul lui”.

Interviul complet poate fi citit accesând link-ul de mai sus.

Ucrainenii de la Jinjer tocmai au lansat cel de-al patrulea album de studio, „Macro”, pe 25 octombrie. Acesta i-a urmat unui EP care a conținut cinci piese, „Micro”, apărut pe 11 ianuarie.

Trupa se află în mijlocul turneului de promovare a materialului, acesta urmând să ajungă la final pe 22 decembrie, în Ungaria, Budapesta. Până atunci, însă, formația va trece prin Belgia, Regatul Unit al Marii Britanii, Franța, Spania, Italia, Elveția, Germania, Austria, Croația și Slovacia.

Foto: Facebook, Jinjer, @olegrooz