Rock News

Lindemann au revenit cu o aventură interstelară sub forma videoclipului pentru piesa „Frau & Mann”

Descoperă povestea pe care au creat-o Till Lindemann și Peter Tägtgren în peste șapte minute pentru una dintre cele mai reușite piese de pe noul album.

„Frau & Mann”, piesa extrasă de pe cel mai recent album lansat de grupul Lindemann („F & M”), beneficiază acum de un videoclip oficial regizat de Sergey Minadze, după cum ne aduce la cunoștință publicația Metal Hammer. Producția a fost lăsată în mâinile capabile ale lui Fedor Kan.

Cu toate acestea, în ceea ce privește conceptul videoclipului de peste șapte minute, băieții nu s-au bazat pe nimeni din exterior. Responsabili sunt, exclusiv, solistul Till Lindemann și multi-instrumentalistul Peter Tägtgren.

Albumul complet „F & M” a apărut pe piață vinerea trecută, pe 22 noiembrie. Înainte de a putea achiziționa LP-ul, am avut ocazia să ascultăm trei single-uri extrase de pe disc, fiecare cu propriul element de inedit - „Steh auf” (ce înfățișează o luptă pe viață și pe moarte, printre alte aventuri… delicios de dubioase), „Ich weiß es nicht” (care beneficiază de un clip creat cu ajutorul inteligenței artificiale) și „Knebel” (pentru care muzicienii au încărcat direct videoclipul cenzurat pe YouTube).

La începutul lunii, artiștii au anunțat un turneu european care va începe în februarie și îi va purta prin Germania, Austria, Republica Cehă, Elveția, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii, Suedia și Finlanda.

Iată lista completă a discului „F & M”, grație celor de la Wall Of Sound:

  1. Steh auf
  2. Ich weiß es nicht
  3. Allesfresser
  4. Blut
  5. Knebel
  6. Frau & Mann
  7. Ach so gern
  8. Schlaf ein
  9. Gummi
  10. Platz Eins
  11. Wer weiß das schon
  12. Mathematik (bonus)
  13. Ach so gern (bonus)

Foto: Facebook, Lindemann, Matthias Matthies