Rock News

Nicu Covaci, în direct la Rock FM: "Noi am îndrăznit și în anii '60-'70 să arătăm degetul din mijloc"

Muzicienii Nicu Covaci și Cristi Gram s-au aflat în această după-amiază în studioul Rock FM, în cadrul Rock Driver cu Cristian Hrubaru și ne-au vorbit despre turneul "Fie să renască", despre ceea ce ar trebui să însemne muzica și au transmis un mesaj pentru tânăra generație. De asemenea, Nicu Covaci ne-a dat amanunte si despre volumul "Nicolae Covaci Pictorul", care urmeaza sa fie lansat la Targul Gaudeamus.

Toamna aceasta, formația Phoenix a pornit în turneul „Fie să renască”, ce cuprinde 12 orașe din țară. Publicul va putea asculta piese emblematice precum „Vremuri”, „Fată Verde” și „Negru Vodă”.

Phoenix se întâlnește din nou cu publicul din Bucuresti intr-un concert special la Arenele Romane (cort încălzit) din capitală, duminică 15 decembrie 2019. În cadrul acestui eveniment Nicu Covaci și compania va cânta alături de câțiva invitați speciali dar si alături de Riot Monk (RO) White Coast Rebels (UK/ESP) și Latvian Blues Band (LAT), trupe ce vor deschide show-ul.

Albumul "Nicolae Covaci Pictorul" prezintă în premieră peste 100 de fotografii cu lucrări de pictură și sculptură, realizate de-a lungul anilor de Nicu Covaci. Albumul este structurat în zece secțiuni și are 116 pagini.

Pe lângă comentariile scrise ale lui Nicu Covaci, cartea include și 12 QR, care conectează paginile volumului tipărit cu mediul online. Interviurile video, care deschid fiecare dintre cele 10 secțiuni ale cărții, se accesează pe smarphone cu o aplicație gratuită de scanare a codurilor QR. Din această perspectivă, albumul Nicolae Covaci Pictorul este primul smart-book / carte hibridă din domeniul artelor plastice publicat în România și - se pare - în lume.

Lansarea cărții va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, orele 14 la Standul Editurii Integral de la Târgul Gaudeamus, Romexpo, Pavilion B2, Stand 148.