Rock News

Jesse Leach (Killswitch Engage): Despre sănătatea sa mintală, revenirea în formație și colaborarea cu Howard Jones

Într-un interviu acordat pentru publicația NME, muzicianul și-a relatat pe scurt viața din ultimii ani - de la părăsirea tupei, în 2002, și până acum.

Solistul Jesse Leach este o persoană foarte deschisă în ceea ce privește sănătatea sa mintală, așa că, într-un interviu acordat publicației NME, artistul a vorbit despre eforturile făcute pentru a supraviețui, despre perioada în care a părăsit formația și despre experiența de a cânta în fața lui Howard Jones și, ulterior, de a înregistra alături de înlocuitorul său temporar.

Anul 2002 s-a dovedit a fi unul complicat pentru artist - Leach a părăsit formația printr-un simplu e-mail. „Nu aveam energia mintală să dau ochii cu ei, nici măcar să îi sun,” declară muzicianul. După o întreagă decadă, perioadă în care a fost înlocuit de Howard Jones, Jesse a regăsit dorința de a continua activitatea alături de Killswitch Engage.

La șapte ani după revenire, artistul relatează că lucrurile merg strună. „Comunicăm bine, scriem material cool, iar spectacolele noastre devin din ce în ce mai bune”.

Între timp, solistul a întâmpinat și niște probleme - Jesse a avut nevoie de o operație pe corzile vocale care l-a forțat să își reevalueze stilul de viață și să își rearanjeze prioritățile. „M-a forțat să încep să am mai multă grijă de mine. Mereu am avut probleme cu somnul și cu anxietatea - gândesc prea mult. Ca să pot dormi, obișnuiam să beau foarte mult alcool, doar ca să îmi amorțesc creierul. Făceam asta mult prea mult…” spune el.

Leach mărturisește că petrecerile în abundență combinate cu lipsa tehnicii vocale i-au distrus vocea - „Coboram de pe scenă și vomitam sânge în chiuvetă. Apoi deveneam obsedat de ideea că mor din cauză că am cancer”. În situația asta, muzicianul declară că băutura i s-a părut a fi soluția.

Cât despre contactul cu Howard Jones, solistul care i-a ținut locul în cei zece ani de absență, Jesse declară că i-a cauzat nervozitate, însă, odată ce au petrecut ceva timp împreună, a realizat că au foarte multe în comun. Astfel s-a născut și ideea colaborării pentru piesa „The Signal Fire”.

„Atonement”, cel mai recent disc semnat Killswitch Engage (care conține The Signal Fire”), a apărut pe piață la jumătatea lunii august, ajungând pe poziția cu numărul 13 în clasamentul Billboard 200.

Întregul interviu poate fi citit aici.

Foto: Facebook, Killswitch Engage