Rock News

Kim Thayil susține lansarea unui nou disc Soundgarden

Deși, în opinia chitaristului Kim Thayil, turneele ies din discuție, muzicianul este deschis ideii de a lansa materialul care încă nu a ajuns la urechile fanilor.

Kim Thayil, chitaristul cunoscut pentru apartenența sa la grupul Soundgarden, a declarat într-un interviu acordat pentru Eddie Trunk și preluat de publicația Ultimate Guitar că există posibilitatea lansării ultimului album la care a contribuit solistul Chris Cornell.

„Tot ce ar fi necesar este să luăm fișierele audio disponibile,” declară Thayil. „Eu aș lucra la materialul de chitară prezent acolo, aș adăuga câte ceva, Ben (Shepherd) s-ar ocupa de bas. Matt (Cameron) ar obține sunetul de tobe pe care îl vrea…”. Ideea principală este că, atâta timp cât obțin producătorii pe care îi doresc pentru a face albumul să sune a Soundgarden, există posibilitatea ca muzicienii rămași în urmă să lanseze discul.

Cu toate astea, un turneu iese din discuție, având în vedere că, așa cum spune și artistul, „o mare parte a formației lipsește”. „În ceea ce privește catalogul Soundgarden, vom fi cât de activi se poate. În ceea ce privește înregistrări încă nelansate, material live, voi continua să particip, asta e chestia mea, iubesc să fac asta. Hai să facem albume.  În ceea ce privește… Nu văd, având în vedere obligațiile pe care le au ceilalți membri, având în vedere sentimentele și iubirea noastră pentru Chris, nu ne văd să reconfigurăm un turneu sau ceva, cum au făcut alte formații în trecut, fără el,” a completat muzicianul.

Chis Cornell a făcut parte din două formații cu greutate - Soundargen și Audioslave - pe lângă cele câteva proiecte mai puțin cunoscute, fiind nominalizat de șaisprezece ori la premiile Grammy și câștigând de trei ori - „Best Rock Performance” pentru „When Bad Does Good”, în 2018, „Best Hard Rock Performance” pentru „Black Hole Sun” și „Best Metal Performance” pentru „Spoonman”, ambele în 1994. Artistul s-a sinucis în luna mai a anului 2017, la vârsta de numai 52 de ani.

Foto: Facebook, Charles Peterson