Rock News

Biff Byford a lansat „Welcome To The Show”, prima melodie de pe albumul său solo

Piesa ca piesa (foarte reușită, de altfel), dar iată cine a contribuit la noul album al solistului.

Solistul titanilor de la Saxon, Biff Byford, urmează să lanseze un album solo despre care nu știam prea multe până acum. Artistul a decis că ar cam fi momentul să ofere mai multe informații despre „School of Hard Knocks”, iar Planet Rock ne-au adus la cunoștință detaliile. Albumul va apărea pe piață la data de 21 februarie.

O mare parte a anunțului de pe Facebook s-a ocupat de înșirarea persoanelor care au contribuit la album. Astfel, am aflat este componența grupului muzical care l-a ajutat pe Byford cu albumul - chitaristul Fredrik Åkesson (Opeth), toboșarul Christian Lundqvist și basistul Gus Macricostas. Acestui line-up i s-au adăugat și câteva apariții surpriză din partea unor nume mari ale industriei - chitaristul Phil Campbell (Motörhead), toboșarii Alex Holzwart (ex-Rhapsody of Fire) și Nick Barker (Voices), keyboardistul Dave Kemp (Wayward Sons) și basistul Nibbs Carter (Saxon). 

„A fost genial să apuc o cale nebătătorită, să explorez un teritoriu nou și să lucrez alături de câțiva prieteni vechi și, având în vedere cât de mult am așteptat până să creez albumul ăsta, trebuie să mărturisesc că sunt extrem de încântat de el! Conține o gamă largă de stiluri, de la extrem de heavy până la balade, și se vede cu siguranță că e albumul meu,” declară Byford.

Artistul a lansat deja prima melodie extrasă de pe disc, „Welcome To The Show”, pe care o poți asculta mai jos.

Foto: Facebook